Λάτιν χοροί

Σάλσα

Δεν υπάρχει σαφείς προσδιορισμός για τη Σάλσα σίγουρα κατατάσσεται στους λάτιν χορούς και κατά πάσα πιθανότητα δημιουργήθηκε από ισπανόφωνους της καραϊβικής και από τους ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ. Ο χορός Σάλσα αναμιγνύει στοιχεία από διάφορούς αφρικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς. Βασικές επιρροές τις Σάλσα είναι οι χοροί Σόν, Ρούμπα, Γκουαράτσα, Μπόμπα. Ο χορός Σάλσα χορεύετε κυρίως σε ζευγάρια, αν και υπάρχουν και σόλο φόρμες, και η Ρουέδα που χορεύεται σε κύκλο οπού τα ζευγάρια ανταλλάσουν τους παρτενέρ τους.

Τζαιβ

Ο χορός του Jive δημιουργήθηκε το 1880 από αφροαμερικάνους της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ο χορός Jive ήταν γνωστός και ως «Cake Walk» εξαιτίας του επάθλου που δινόταν σε συνοικιακούς διαγωνισμούς στο καλύτερο χορευτή που ήταν μία τούρτα. Γρήγορα έγινε γνωστό σε αφροαμερικάνικες κοινότητες στις πολιτείες του Σικάγο και της Νέας Υόρκης . Ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση είχε ο χορός μετά το θάνατο της Βασίλισσας Βικτορίας το 1901 και σε κοινότητες λευκών που ένοιωσαv ποιο ελεύθεροι και υιοθέτησαν ένα ποιο ενεργητικό και χαρούμενο είδος χορού.

Σάμπα

Ο κατ’εξοχήν Βραζιλιάνικος χορός είναι αναμφισβήτητα η Σάμπα (Samba), κάθε αναφορά στη Βραζιλία είναι συνυφασμένη με τις καρναβαλικές φαντασμαγορικές παρελάσεις χορεύοντας Σάμπα. Οι πρώτες αναφορές για το συγκεκριμένο χορό έρχονται από το 18ο αιώνα και συγκεκριμένα από την περιοχή Καριόκα που χόρευαν οι ντόπιοι κάτοικοι τις περιοχής γύρο από τον ομώνυμο ποταμό που διασχίζει το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η Σάμπα έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την ταινία του 1933 «Volando hacia Rio de Janeiro» και από τους ηθοποιούς Φρεντ Αστέρ και στην Ντολόρες ντελ Ρίο.

Τσα Τσα Τσα

Το cha cha cha δημιουργήθηκε το 1954 και λέγετε ότι πήρε το όνομα του από τον ήχο που κάνει ο τριπλός βηματισμός στο chasse . Η καταγωγή όμως του cha cha cha προέρχεται από το Mambo και τον χαρακτηριστικό και ευδιάκριτο χτύπο του τριπλού Mambo.

Ρούμπα

Οι μουσικές επιρροές της ρούμπας είναι από την μουσική των αφρικανών σκλάβων στην Κούβα και την μουσική των Ισπανών. Η Ρούμπα αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αβάνας και Ματανζάς στο τέλος του 19ου αιώνα. Επειδή ήταν ένας πολύ ενεργητικός αφρό-κουβανικός χορός, συχνά απαγορεύονταν ως επικίνδυνος στους σκλάβους που τον χόρευαν. Η Ρούμπα χορεύεται σήμερα κυρίως στην Κούβα. Τα βασικά στυλ Ρούμπας είναι το Γιάμπου (Yambú) που είναι το πιο παλιό και αργό στυλ και χορεύεται κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας και το το Γκουαγκουάνκο (Guaguancó) που είναι το πιο διαδεδομένο στυλ και χορεύεται σε γρήγορους έντονους ρυθμούς, όπως και το στυλ Κολομβίας (Columbia).

Πάσο ντόπλε

Το Paso Doble αν και είναι επηρεασμένο από τις Ισπανικές ταυρομαχίες και παραπέμπει σε Ισπανικό χορό και σε βήματα που κάνει ο ταυρομάχος (αριστερό δεξί αριστερό ) όπως λέει και το όνομα του (Δύο βήματα) , είναι ένας χορός που άνθησε στη Γαλλία το 1930 και έγινε ευρέως γνωστός. Το Paso Doble σήμερα χορεύεται ως κοινωνικός χορός σε ορισμένες γαλλικές, επαρχίες, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, του Βιετνάμ, της Γερμανίας και φυσικά της Ισπανίας. Παρ’ όλα αυτά, το Paso Doble δεν έχει μεγάλη απήχηση στις αγγλόφωνες κοινωνίες.

Δωρεάν μαθήματα

Δοκίμασε και εσύ χορό δωρεάν.
Μπορείτε να δοκιμάσετε χορό και να κάνετε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν χωρίς καμία απολήτως υποχρέωση συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε παρακάτω. Αίτηση μαθημάτωνσυμπληρώστε τα στοιχεία σας

ThemeBox

AIT-Themes icon Themeforest icon Twitter icon Facebook icon YouTube icon
Our Portfolio
open/close
Colors Settings
Background images
Font
Homepage Options
Our WordPress Themes