Το συρτάκι δημιουργήθηκε το 1964 από τον Μίκη Θεοδωράκη για την κινηματογραφική ταινία , Ζορμπάς ο Έλληνας. Τα βήματα είναι από αργές κινήσεις του χασάπικου και από γρήγορες του χασαποσέρβικου. Κύριο χαρακτηριστικό του στην μουσική είναι η επιτάχυνση του ρυθμού κατά την διάρκεια της μουσικής. Οι χορευτές κρατιούνται από τους ώμους τους και σχηματίζουν κύκλο. Ακολουθώντας την μουσική αρχικά οι κινήσεις του χορού είναι αργές στην συνέχεια γίνονται γρηγορότερες με την επιτάχυνση της μουσικής.

Είναι ένας πολύ διαδεδομένος χορός στο εξωτερικό. Τουρίστες από όλο τον κόσμο έχουν την περιέργεια να τον δουν και να μάθουν να τον χορεύουν. Σχολές χορού έχουν ενσωματώσει το συρτάκι στα μαθήματα τους ώστε να μπορέσει όποιος θελήσει να τι διδαχθεί και να το χορέψει σε όποια εκδήλωση, ή στιγμή της ζωής του επιθυμήσει.

Comments are closed.

Δωρεάν μαθήματα

Δοκίμασε και εσύ χορό δωρεάν.
Μπορείτε να δοκιμάσετε χορό και να κάνετε το πρώτο σας μάθημα δωρεάν χωρίς καμία απολήτως υποχρέωση συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε παρακάτω. Αίτηση μαθημάτωνσυμπληρώστε τα στοιχεία σας

ThemeBox

AIT-Themes icon Themeforest icon Twitter icon Facebook icon YouTube icon
Our Portfolio
open/close
Colors Settings
Background images
Font
Homepage Options
Our WordPress Themes